dimecres, 18 de març del 2020

A2 (16-3-2020)

Temporalment esteu bloquejats en Aules, us envie el material de forma més rudimentària mentre arriba el moment d'accedir-hi. Un poc de paciència, ja sabeu que perquè les TIC arriben a ser TAC són necessàries bones plataformes, inversió...
Mentre el professorat us informa:

16 de març

Exercici número 8, 9 i 10 de la pàgina 64
Després de llegir Història de la gastronomia, Feu un fixer d'àudio breu (màxim 1minut) en què contesteu les preguntes següents i el pengeu en Aules:
1. Coneixeu algun aliment que ens vinga de la cultura àrab?
2. Podeu esmentar algun aliment que haja vingut a Europa des d’Amèrica?
3. Coneixeu algun plat típic català? I de postres?

https://www.dropbox.com/s/ovx77nm5iqksehg/Hist%C3%B2ria%20de%20la%20gastronomia%20als%20Pa%C3%AFsos%20Catalans.pdf?dl=0


- Recordeu que havíeu de parlar d'un plat típic? Havíeu d'incloure els ingredients i les mesures o quantitats necessàries? Escriviu en línia (Aules) i llegiu el de la resta de companys.


-  Escolteu la cançó i contesteu les preguntes. Ja us diré la solució, avant!



1.
Al Nadal...


el dia és llarg.


els xiquets fan el burret.


les dones juguen al burret.


2.
La carn...


la compren al mercat.


no és a l’olla de Nadal.


la compren abans de dormir.


3.
Perquè no es desfacen les pilotetes...


hem de posar penques i cigrons.


fulles de col o ou.


pregarem a Déu.


4.
Perquè isca bona l’olla el principal és...


naps i cols.


penques i cigrons.


nap i xirivia.


5.
El que alegra la gent és..


la coca i l’aiguardent.


l’aiguardent.


les coquetes fregides.