dimecres, 28 d’octubre del 2020

Tots Sants C1

 Llegiu les instruccions i redacteu el text corresponent (entre 160 i 180 paraules). Tingueu en compte que l’excés o defecte en el nombre de paraules es penalitzarà tot i respectant-ne un marge del  +/- 10%.


Buscant informació sobre Halloween, heu trobat aquesta entrada en un bloc que ha provocat una allau de comentaris escrits. Deixeu-hi el vostre comentari.

Halloween o Castanyada?


Davant la propera celebració de Tot Sants i l’etern debat entre si celebrar o no Halloween i/o la Castanyada, m’agradaria plantejar algunes preguntes retòriques:
– Quin ús social tenen les nostres tradicions? Repetim rituals, presumptament ancestrals, com un mer exercici de perpetuament d’usos i costums obsolets i anacrònics o aquests són els eixos vertebradors de la nostra societat, l’herència antropològica de les generacions anteriors?
– En un món globalitzat i multicultural, en què existeix una sol marc conceptual derivat d’un mateix mercat sense fronteres, quin lloc ocupen les tradicions locals i nacionals? Són la darrera resistència davant els tentacles de l'individualisme, que pretén trencar tots els nostres lligams col·lectius, o pel contrari, són un producte mercantilitzat més?

                                                                                                                        (Adaptació)