dimecres, 28 de març del 2012

Alumnes, jo faré vaga


Alumnes, jo faré Vaga
Pere Nieto
18/03/2012 23:36
No sé si llegiràs aquest article, però si ho fas, m’agradaria explicar-te perquè el proper dijous 29 de març no farem classe. No vindré a l’escola perquè participaré de la vaga General que s’ha convocat.

Segur que hauràs escoltat notícies aquests dies a l’entorn de la convocatòria d’aquesta Vaga. Sabràs que respon a una reforma laboral que molts sectors socials considerem que és un greu atac als nostres drets com a treballadors i treballadores, que confirma la injustícia de fer pagar la crisi sols a uns quants i que generarà una major distància entre uns sectors poderosos i una població que patirà cada dia més. La reforma laboral és, però, un element greu més d’una cadena de fets que marquen una tendència realment preocupant. Les retallades en sectors com l’educació o la sanitat, l’augment de la pobresa a casa nostra, la corrupció, la pèrdua de la casa per part de moltes famílies, la manca de respostes per part de la política majoritària, el poder cada cop més mafiós de la banca ... són elements que ens aboquen a una societat que no m’agrada. I davant d’aquesta situació que considero tan greu bàsicament puc tenir dues actituds. Resistir i construir alternatives. La Vaga General del proper 29 de març forma part de la meva possibilitat de resistir, de dir que no prendran aquestes decisions sense la meva protesta activa, que no resto indiferent davant de la injustícia, que la dignitat personal em fa prioritzar la Vaga tot i perdre una dia de salari en una situació de retallada salarial com la que vivim. Però també faig coses no tan sols per resistir, també busco construir alternatives. I ho faig apostant pel cooperativisme en diferents àmbits de la meva vida, i ho faig participant de la política posant-hi els meus valors i ho miro de fer opinant i creant espais de debat.

I per tant la Vaga la faig a títol personal i com a treballador. Però també la faig com a mestre. Cada dia vinc a l’escola amb la voluntat de contribuir a formar part del vostre projecte de futur. Tinc il•lusió per mirar d’oferir-vos eines per afrontar la vostra vida i aconseguir que construïu un projecte personal coherent i engrescador. No em preocupa que no feu faltes d’ortografia, us apreneu els verbs o redacteu millor perquè sí. Em preocupa que apreneu això i moltes més coses, les més importants menys avaluables, perquè us sigui més senzill fer aquest camí. Crec que l’escola forma part, i a vegades ho fem bé i a vegades no tant, de les eines que teniu per créixer madurar i sobretot per ser persones felices, lliures i compromeses. I la societat que ens volen fer viure no va en aquest sentit. No trobo coherent fer la meva feina en el dia a dia per oferir-vos un futur i no reaccionar en canvi quan crec, honestament, que us el volen robar. Fer Vaga forma part de la meva manera d’entendre l’educació. No penso restar indiferent davant d’uns interessos econòmics que volen posar-vos encara més difícil el vostre projecte personal. Dijous que ve no farem classe però no dubtis que el dia següent seguiré compromès perquè el curs ens surti el millor possible, perquè aprenguis moltes coses que et puguin ser útils el dia de demà i perquè treballis molt a classe (i això potser no et farà tanta gràcia). I m’agradaria molt que m’entenguessis. Moltes gràcies.


A les 10 des de la plaça Al-Azraq partirà la manifestació que arribarà fins a l'Ajuntament.